Hlavní obsah

Akropole a archeologické parky v Řecku zavřou odpoledne kvůli vedru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Akropole a další archeologické parky v Řecku zkrátí svou odpolední otevírací dobu kvůli silné vlně veder, která tento týden zasáhne zemi. Odpolední pracovní doba se zkrátí o dvě až čtyři hodiny, píše deník Kathimerini. Již v uplynulých dnech park v aténské Akropoli zavřel předčasně kvůli vysokým teplotám. Omezení bude platit nejméně od čtvrtka do neděle.

Foto: Petros Giannakouris, ČTK/AP

Akropolis v Athénách, snímek z minulého týdne

Článek

V případě Akropole a dalších větších archeologických parků, které mají obvykle otevřeno do 20:00, bude provoz zkrácen do 16:00. Menší parky s otevírací dobou do 15:30 zavřou o dvě hodiny dříve. Odborový svaz to odůvodňuje extrémními pracovními podmínkami pro kustody parků kvůli očekávaným vysokým teplotám.

Řecko očekává od čtvrtka silnou vlnu veder, kvůli které podle předpovědí teploty vystoupají až na 44 stupňů, píše agentura AFP. Velké horko země zažila již minulý týden.

Foto: Alkis Konstantinidis, Reuters

Požár u řecké obce Mandra

Kvůli vysokým teplotám a suchu řečtí hasiči v úterý zažili další obtížný den, neboť lesní požáry se rozhořely na více místech. Nejvážnější je zřejmě oheň zhruba 50 kilometrů od Atén, který hasí přes 200 hasičů.

V oblasti se muselo evakuovat několik vesnic a obcí. Díky unijnímu mechanismu řeckým hasičům pomůžou požární letadla Canadair z Francie a Itálie. Kvůli vážnosti situace se z Bruselu předčasně vrací premiér Kyriakos Mitsotakis.

Rozpálený Řím hlásí absolutní teplotní rekord

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám