Hlavní obsah

Airbusu se za letu vznítil motor a musel nouzově přistát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Istanbul

Letadlo katarských aerolinií muselo ve čtvrtek před polednem nouzově přistát v Istanbulu, protože se mu vznítil jeden ze dvou motorů. S informací přišla televize CNN Turk a následně ji potvrdily i Qatar Airways. Stroj už podle nich bezpečně přistál a posádka i cestující jsou v pořádku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vyšetřovatelé ohledávají škody na letounu Qatar AirwaysVideo: Reuters

 
Článek

„Katarské aerolinie mohou potvrdit, že se dnešní (čtvrteční) let QR240 z Atatürkova letiště v Istanbulu do Dauhá vrátil do Istanbulu a letadlo bezpečně přistálo. Pasažéři letoun opustili běžným způsobem. Pilot dodržel všechny bezpečnostní postupy Qatar Airlines,“ řekl Daily Mailu mluvčí letecké společnosti.

Podle serveru AirportHaber technici po přistání zjistili, že došlo k poškození lopatek motoru.

Záběry airbusu, kterému se vznítil motor.

Dopravní Airbus A330 odstartoval Atatürkova letiště v Istanbulu a zamířil do katarského hlavního města Dauhá. Po třiceti minutách se ale musel vrátit, protože se mu nezasunul podvozek a jeden z motorů se navíc vznítil.

Foto: Profimedia.cz

Airbus A320 katarských aerolinií

O hořícím letadle jako první informoval uživatel Twitteru Mehmet Kirazoglu. „Byl jsem zrovna v budově Tureckých leteckých technologií a uslyšel podivný zvuk motorů nad námi. Když jsem se podíval vzhůru, zahlédl jsem stroj Katarských aerolinií, z jehož levého motoru šlehaly plameny,“ popsal agentuře Anadolu.

„Obrátilo se nad moře a předpokládám, že tam vypustilo palivo. Díkybohu jsme se později dozvěděli, že bezpečně přistálo,“ dodal Kirazoglu.

Reklama

Výběr článků

Načítám