Hlavní obsah

Aby zabránil nehodě, sjel řidič ve Španělsku s náklaďákem z mostu do moře

Novinky, luh
Cadiz, Španělsko

Řidič náklaďáku na mostě ve španělském Cádizu se chtěl vyhnout dvěma havarovaným vozům. Vůz však neubrzdil, a proto raději strhl volant, prorazil svodidla a spadl i vozem do moře. Ve vodě mu život zachránilo otevřené okénko a policista mimo službu, který jej dostal na břeh. K nehodě došlo v pátek a celý incident zachytily bezpečnostní kamery na mostě.

BEZ KOMENTÁŘE: Náklaďák sjel z mostu a spadl do mořeVideo: Ministerio Del Interior

 
Článek

Řidič chtěl předejít hromadné srážce. Své vozidlo už však nestihl dobrzdit.

Život mu zachránilo několik okolností. Tou nejzásadnější bylo to, že měl ve vozidle otevřené okénko, mohl se tak rychle dostat ven z potápějícího se náklaďáku. Podle serveru Daily Mail řidič později uvedl, že okénko měl otevřené jen proto, že se mu předtím rozbila klimatizace.

Poté byl z moře zachráněn policistou mimo službu, který čistou náhodou pomáhal u srážky dvou aut na mostě. Podíval se dolů do moře, kde uviděl řidiče držícího se sloupu mostu, a dle věděl, že „musí jednat rychle”. Zajel do přístavu pro nafukovací člun a spolu se dvěma instruktory muže zachránili.

Během nehody nebyl nikdo vážně zraněn, řidič jednoho z vozů na mostě ale utrpěl lehká zranění a druhého museli z auta vystříhat hasiči. Část mostu byla přes den i v noci uzavřena, omezení bude trvat až do dokončení oprav poničených svodidel mostu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám