Hlavní obsah

Dva Češi skončili ve vazbě ve Štýrském Hradci pro podezření, že přepadli a vyloupili trafiku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakouská policie zatkla dva 21leté Čechy kvůli podezření z ozbrojeného přepadení trafiky a loupeže ve Štýrském Hradci. K činu došlo v pondělí odpoledne a už v noci na úterý kriminalisté oba pravděpodobné pachatele dopadli.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle ředitelství štýrské policie vstoupili pachatelé do trafiky v ulici Josefigasse s čepicemi na hlavách a slunečními brýlemi. Jeden z nich se okamžitě vrhnul za prodejní pult a s nožem namířeným na 54letou zaměstnankyni, která byla v prodejně sama, se dožadoval vydání hotovosti.

Žena to odmítla, načež si útočník sám otevřel zásuvku s penězi klíčem, který našel, a vytáhl blíže neupřesněný obnos na pult. Druhý z pachatelů peníze sebral a oba nato uprchli. Prodavačka nebyla zraněna, utrpěla ale šok.

Policie zahájila rozsáhlé pátrání, které bylo zpočátku neúspěšné. Když se do akce zapojili také specialisté zemského kriminálního úřadu, podařilo se postupně získat informace o pohybu podezřelých.

Policisté pátrali v místních barech, v jednom nevěstinci a dotazovali se i taxikářů. Večer je stopy přivedly do hotelu poblíž hlavního nádraží, kde se ubytovali dva Češi. Jejich popis odpovídal tomu, jak zloděje popsala trafikantka.

Podle listu Kronen Zeitung se oba podezřelí krátce před činem procházeli u prodejny po ulici, a dokonce s pozdější obětí mluvili, jen aby na ni později zaútočili. Ještě v noci je policie zatkla. V jejich hotelovém pokoji vyšetřovatelé objevili nůž, který pachatelé pravděpodobně použili při loupeži.

Záznamy mají i v Česku

Kriminalisté zajistili také části oděvu, které měli mít pachatelé na sobě při činu, i ukradené peníze. Jejich hodnota odpovídala nahlášené kořisti s tím, že část peněž zloději stačili utratit za nové boty a oblečení.

Zadržení muži zpočátku odmítali s policií spolupracovat, při dalším výslechu se ale jeden z nich k činu přiznal. Druhý podle Kronen Zeitung odmítá vypovídat a požádal o právníka.

Oba Češi, jejichž jména podle rakouských vyšetřovatelů figurují i v záznamech české policie, resp. trestním rejstříku ČR, údajně přicestovali do Štýrského Hradce vlakem už několik dní před činem. Nyní jsou ve vazbě.

Fantom Vídně po roce dopaden. Taxikář cílil na luxusní hodinky

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám