Hlavní obsah

Dívka v přísně střeženém migračním zařízení v Británii hodila přes zeď vzkaz v láhvi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako ve vězení. Tak popisuje podmínky v zařízení pro migranty v Manstonu dopis, který jedna z dívek hodila přes plot uschovaný v láhvi. Adresovaný byl novinářům, organizacím, všem. Britská ministryně vnitra Suella Bravermanová hovoří v souvislosti s migranty o invazi.

V dopise v láhvi prosí migrantka o pomocVideo: AP

 
Článek

Zda dopis napsala přímo dívka, kterou agentura PA zachytila na fotografii, není jasné. V textu každopádně stojí, že jsou v přeplněném zařízení drženy těhotné ženy a nemocní lidé.

Foto: Profimedia.cz

Mladá migrantka v Manstonu hazí dopis v lahvi

Informace o podmínkách v kontroverzním táboře jsou opředené spekulacemi. Rostou také obavy o duševní zdraví migrantů, kteří jsou po celé týdny drženi ve stísněném a nehygienickém prostředí.

Svědci uvedli, že viděli, jak ochranka v areálu odvádí migranty zpět dovnitř hned, jak kolem plotu procházeli novináři.

Vzkaz hozený přes plot v plastové láhvi byl adresován „novinářům, organizacím, všem“. Uvádí se v něm, že v Manstonu, opuštěném letištním areálu nedaleko města Ramsgate, bylo v posledních 30 dnech drženo 50 rodin.

Foto: Profimedia.cz

Obyvatelky tábora Manston

„Máme teď těžký život… Někteří z nás jsou velmi nemocní,“ stojí v textu. V zařízení jsou údajně drženy těhotné ženy bez jakékoli lékařské pomoci. „Opravdu potřebujeme vaši pomoc,“ vyzývají migranti.

Vláda nestíhá a mluví o invazi

V dopise se také píše, že se na místě nachází postižené dítě. „Je na tom opravdu špatně, vůbec se o něj nestarají… Není to snadné pro někoho, kdo má děti. Je tu spousta dětí, neměly by tu být. Měly by být ve škole, ne ve vězení,“ uvedl pisatel.

Místní poslanec Roger Gale z vládní Konzervativní strany uvedl, že mu ministři slíbili, že celkový počet zadržovaných v tomto zařízení bude do víkendu snížen z pondělních 4100 na 1500 osob.

Ministr pro imigraci Robert Jenrick však ve středu večer přiznal, že se to nedaří naplnit a v zařízení stále zůstává asi 3500 lidí.

Premiér Rishi Sunak uvedl, že se vláda s problémy ve středisku vypořádává, ale v tuto chvíli nestíhá vyřizovat počet žádostí o azyl.

Britská ministryně vnitra Suella Bravermanová si zase vysloužila kritiku lidskoprávních organizací, když označila příliv migrantů do Británie za „invazi“. Část společnosti se obává, že její slova jen vyvolávají nenávist.

Foto: Profimedia.cz

Migrační centrum Manston

„Britové si zaslouží vědět, která strana to se zastavením invaze na našem jižním pobřeží myslí vážně a která ne,“ uvedla ve sněmovně.

Její vyjádření přišlo jen den poté, co jeden z obyvatel Kentu zaútočil zápalnými bombami na migrační zařízení v přístavním městě Dover.

Britové by rádi zpět do EU, podpora je rekordní

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám