Hlavní obsah

Dívka v Polsku zemřela na podchlazení, hodiny bez pomoci seděla před obchodem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik hodin seděla před obchodem v polském Andrychówě čtrnáctiletá dívka, které se udělalo špatně, když šla ze školy. Dívka zemřela na podchlazení, nikdo z kolemjdoucích jí nepomohl. Podle polských médií nikoho nenapadlo, že by dívce s telefonem v ruce mohlo něco být.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dívka v úterý ráno zavolala svému otci, že je jí špatně a neví, kde je. Pak už se s ní rodině nepodařilo navázat kontakt a otec po několika hodinách, kdy dívku hledal sám, požádal o pomoc policii.

Dívka seděla u supermarketu nedaleko autobusové zastávky, kde je přes den hodně lidí. Teprve v brzkém odpoledni si jí, když už byla v bezvědomí, všiml jistý muž.

Odnesl ji do supermarketu a zavolal sanitku. Lékaři v jedné z krakovských nemocnic zjistili, že její tělesná teplota klesla na 22 stupňů. Ve středu dívka zemřela.

Zdravotníci naléhají na lidi, aby nebyli lhostejní, když uvidí někoho sedět, nebo dokonce ležet na sněhu. Vyzývají je, aby zavolali pomoc, protože mohou někomu zachránit život.

Dvouletý chlapec umrzl v Rakousku. V pyžamu šel hledat rodiče

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám