Hlavní obsah

Devítiletou dívku považoval otec týdny za mrtvou, po 50 dnech v zajetí mu padla do náručí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teroristické hnutí Hamás v sobotu propustilo druhou vlnu izraelských rukojmích. Mezi sedmnácti propuštěnými byla i devítiletá Emily Handová, která byla po útocích Hamásu 7. října letošního roku původně považována za mrtvou.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Emily Handová se svým otcem po propuštění z palestinského zajetí

Článek

Hamás v sobotu 26. listopadu propustil sedmnáct dalších rukojmích držených v Pásmu Gazy. Šlo o sedm izraelských dětí ve věku od tří do šestnácti let a šest žen ve věku od 18 do 67 let. Další čtyři propuštění byli občané Thajska.

Mezi osvobozenými byla i dnes již devítiletá Emily Handová, o níž původně izraelské úřady informovaly, že společně s dalšími více než sto lidmi zemřela při útoku na kibuc Be'eri. Emily tam v té době přespávala u kamarádky.

Její otec Thomas Hand to tehdy okomentoval slovy, že smrt je pro Emily lepší, než kdyby se dostala do rukou Hamásu živá. „Myšlenka na osmileté dítě v rukou těch zvířat… Dokážete si představit tu hrůzu pro osmileté dítě?“ řekl tehdy televizi CNN.

Hamás po obstrukcích propustil dalších 17 rukojmích

Blízký a Střední východ

Později se však ukázalo, že je Emily možná stále naživu, protože její tělo se mezi oběťmi v kibucu Be'eri nenašlo. V sobotu se pak Emily po padesáti dnech v zajetí, kde se 17. listopadu také stala již devítiletou, opět shledala se svou rodinou.

Její rodina je z návratu dcerky podle svých slov „radostí bez sebe“, ale podle webu CBS nezapomínají ani na další rukojmí, kteří zatím takové štěstí neměli a ještě se nevrátili.

„Vážíme si velké podpory, které se nám dostalo, ale nadále usilujeme o to, aby se do bezpečí vrátili všichni,“ uvedli v prohlášení.

Jedna z propuštěných Izraelek potřebovala naléhavou péči, na říjnovém festivalu ji postřelili

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám