Hlavní obsah

Desetiletý americký žák obviněn z vraždy otce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HUMBOLDT

Obvinění z vraždy prvního stupně vznesla žaloba v americkém Kansasu proti desetiletému chlapci. Ten údajně zastřelil svého otce a pak došel ke dveřím sousedů, kde prohlásil: "Udělal jsem něco opravdu špatného."

Článek

Jak dnes píše agentura AP,  Robert D. Hamlin (43) byl nalezen mrtvý v neděli v noci na pohovce v obývacím pokoji ve svém domě nedaleko města Humboldt. Podle policie jej pachatel střelil zezadu do hlavy.

Jeho desetiletého syna našli zaměstnanci úřadu šerifa asi půl kilometru od místa činu, v domě sousedů. U sebe měl kulovnici.

Sousedka: otec byl dříč

"Stál u dveří jenom ve spodním prádle a držel kulovnici," uvedla sousedka Carolyn Mooreová ke zvláštní noční návštěvě. "Vyděšený, napůl nahý a říkal: 'Schovejte mě, schovejte mě. Jdou po mně.'," pokračovala. "Dostanou mě a pak mi hodně nařežou." Když se ho ptala, co udělal, odpověděl: "Udělal jsem něco opravdu špatného - zastřelil jsem tátu." Po celou dobu byl hoch značně vyděšený. 

Proč chlapec čin spáchal, Mooreová netuší. Podle jejích slov by otec pro rodinu udělal všechno na světě a velmi těžce pracoval v místní továrně. Matka obviněného byla v době výstřelu v domě. Poté, co se ozvala rána, vzala podle svých slov dvě malé děti a utekla se schovat do bezpečí, k sousedům.

Soud vznesl obvinění

Obvinění z vraždy prvního stupně vznesl ve středu soud v Iole na uzavřeném jednání. Chlapec, jehož jméno nebylo zveřejněno, může skončit ve vězení až do svých 23 let. Úřady se nyní snaží zjistit, co ho k vraždě vedlo.

V minulosti nevykazoval hoch žádné kázeňské prohřešky. To potvrdila také základní škola, do níž docházel. "Byl to typický chlapec. Stejný jako jiní v jeho věku a ve čtvrté třídě," popsal svého žáka učitel Bob Heigele.

Další krvavý případ

Americká média připomínají, že v krátké době je to již podruhé, co v USA vraždilo dítě. V polovině dubna desetiletý školák z amerického státu Severní Karolína zastřelil svou matku a následně si vzal život. Motivy chlapcova jednání nejsou známy. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Desetiletý zastřelil matku a pak sebe

Desetiletý školák z amerického státu Severní Karolína zastřelil svou matku a následně si vzal život. Případ zveřejnila v pondělí policie ve městě Arcola....

Výběr článků

Načítám