Hlavní obsah

Čtyři zranění, šest zatčených za rvačku o cigarety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHARLESTON

Čtyři lidé byli zraněni a šest zatčeno po řeži, která vypukla o víkendu v obchůdku v americkém městě Johns Island kvůli krabičce cigaret. Tamní prodavač nechtěl dvacetileté zákaznici tabákový výrobek prodat. Předložila totiž poškozený řidičský průkaz. Spor se vyhrotil v hromadnou rvačku. Informaci ve středu přinesla americká média.

Článek

Podle policie potyčku vyprovokovali přátelé zákaznice. Ta si je přivolala na pomoc poté, co jí osmnáctiletý prodavač nechtěl prodat kvůli poškozenému průkazu cigarety. Společně nejdříve "tvrdohlavému" muži vyhrožovali, posléze jeden z agresorů přeskočil pult a fyzicky ho napadl.

Mladíkův kolega uzamknul obchod, aby se dovnitř nedostali další lidé. Navíc zavolal na pomoc deset členů své rodiny.

Vzniklou melu uklidňovala až policie. Ta šest lidí na místě zatkla a čtyři osoby nechala převézt k ošetření do nemocnice s tržnými a řeznými ranami. Incident zachytila kamera umístěná v obchodě, a to i přesto že se ji pokoušeli dva výtečníci zničit.

Všem účastníkům hromadné rvačky hrozí několikaměsíční tresty za výtržnictví.

Předkládání řidičských průkazů, případně pasů je v obchodech ve Spojených státech při kupování cigaret a alkoholu zcela běžné. Prodavači tak ověřují, zda je osoba zletilá ke koupi zmíněného zboží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám