Hlavní obsah

Čtyři Jordánce osvobodil irácký kmen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Čtyři jordánští řidiči, zadržovaní v Iráku, jsou na svobodě. Uvedly to ve středu světové agentury s odvoláním na šejka iráckého kmene, v jehož domě v městě Fallúdža se nyní propuštění zajatci prý nacházejí. Na svobodě jsou údajně také dva turečtí řidiči.

Foto: BHC Most

2. a 3.liga billiard-hockeye šprtce

Článek

Hadž Ibráhím Džasam uvedl, že Jordánci byli zadržováni v domě na okraji města. Dozvěděl se to prý v úterý večer z neupřesněných zdrojů. "Svolal jsem své bratry a členy kmene a v noci jsme na ten dům zaútočili," říká.

Při útoku únosci uprchli a rukojmí zůstali živí a nezranění. "Jsem rád, že byli tito nevinní muslimové osvobozeni," dodal. Osvobození rukojmích potvrdil v Jordánsku také bratr jednoho z nich.

Zadržovaní, tři řidiči a jeden podnikatel, byli v rukou skupiny, jež se identifikovala jako Mudžáhidové Iráku - Skupina smrti. Osvobozené rukojmí chce nyní Hadž Ibráhím Džasam osobně dopravit do Jordánska.

"Zatím mě nekontaktoval nikdo z jordánského velvyslanectví, ale já je dopravím jejich rodinám," říká.

Podle televize Al-Džazíry byli dnes propuštěni i dva turečtí řidiči, a to poté co jejich zaměstnavatel slíbil ukončení svých podnikatelských aktivit v zemi.

Reklama

Související články

V Iráku mizí další cizinci

Nejméně čtyři lidé byli v posledních hodinách uneseni v Iráku. Dva Poláci s pěti spolupracovníky zmizeli v úterý u Bagdádu. O zajetí Egypťana a Turka...

Výběr článků

Načítám