Hlavní obsah

ČR a USA našly řešení pro přesun Svobodné Evropy

Novinky, Jiří Roškot (Washington)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Česká republika a Spojené státy už našly řešení pro přemístění rozhlasové stanice Rádio Svobodná Evropa (RFE) v Praze. Na otázku Práva to ve středu ve Washingtonu řekl ministr zahraničí Cyril Svoboda po jednání se svým protějškem Colinem Powellem.

Foto: Techmania Science Center

Diváci show se v rámci návštěvy Techmanie setkají s celou řadu pokusů, jako jsou Květiny pro tchýni, Nenafouknutelný balonek či Gorila v mlze.

Článek

"Objekt je vybrán," potvrdil Svoboda na otázku Práva, avšak budovu, do níž se má RFE přestěhovat, neupřesnil. Svobodná Evropa již dříve v Praze vytipovala dva vhodné objekty na základě zprávy expertní skupiny americké diplomacie, která přijela letos v lednu a stávající budovu označila z bezpečnostního hlediska za nevyhovující.

"Jsme pod tlakem času," řekl Svoboda s poukazem na to, "že smlouva o pronájmu stávající budovy bývalého Federálního shromáždění vyprší 31. prosince 2004. Do té doby se to musí realizovat," dodal Svoboda s tím, že jde o velmi složitou operaci a teprve se k ní musí najít finanční prostředky.

Reklama

Výběr článků

Načítám