Hlavní obsah

Čínský gastronomický festival psího masa vyvolal protesty

Novinky, zkr
Jü-lin

V jihočínském Jü-linu v sobotu odstartoval kontroverzní festival psího masa. Odhaduje se, že v jeho průběhu se každý den zkonzumuje deset tisíc psů, uvedla tisková agentura Nová Čína. Zatímco někteří událost obhajují jako staletí starou tradici, ochránci zvířat bijí na poplach.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Číně se koná festival psího masaVideo: Reuters

 
Článek

Psí festival se koná každý rok v době letního slunovratu. Letošní ročník na sebe přilákal pozornost hned na začátku, když se na internetu objevily snímky prodejce, který ve vzduchu držel živého psa přivázaného k tyči.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Poté, co si všiml přítomných aktivistů, začal s ním točit a křičet: „Koupíte si ho? Jestli ne, tak ho zabiju,“ citovala pouličního prodavače agentura. Ochránci zvířat přitom na festivalu zachránili přes deset psů, za jednoho zaplatili v přepočtu jedenáct set korun.

Na festivalu se podává psí maso s liči. Zatímco místní zprávy uvádějí, že jde o mnohasetletou tradici, nevládní organizace Animals Asia ve svém prohlášení tvrdí, že poprvé se akce uskutečnila až v průběhu devadesátých let minulého století.

Podobná slavnost, která se konala před třemi lety v provincii Če-ťiang, byla zrušena kvůli bouřlivým protestům. On-line petici požadující zákaz festivalu už podepsalo 50 tisíc lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám