Hlavní obsah

Chirac v nemocnici po malé cévní příhodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Francouzský prezident Jacques Chirac je hospitalizován ve vojenské nemocnici v Paříži. Zřejmě utrpěl menší cévní příhodu, která mu způsobila určité zrakové problémy. Oznámil to v sobotu premiér Dominique de Villepin. Podle něj zůstane prezident v nemocnici asi týden.

Článek

Chirac je ošetřován v pařížské nemocnici Val-de-Grâce. Podle tamních lékařů by jeho potíže měly zmizet během pár dnů.

Premiér, který je na akci vládního Svazu pro lidové hnutí (UMP) v La Baule v západní Francii, se odpoledne vrací do Paříže, aby navštívil prezidenta.

Chirakův program na příští týden byl zrušen. Bylo v něm mimo jiné setkání s německým kancléřem Gerhardem Schröderem v německém městě Rheinsberg. Premiér de Villepin novinářům řekl, že s prezidentem projednal agendu příštích dní, zvlášť francouzskou pomoc Spojeným státům, postiženým uragánem.

Chirac byl zatím poměrně zdráv

72letý Chirak je ve funkci již deset let. Vážné zdravotní problémy se mu dosud vyhýbaly. Jeho poslední veřejnou akcí bylo čtvrteční setkání se zvláštním vyslancem takzvaného blízkovýchodního kvarteta Jamesem Wolfensohnem.

Specialista, kterého se dotazovala zpravodajská televize LCI, řekl, že nynější cévní příhoda je "opravdové varování" před mozkovou příhodou, která by mohla mít vážnější následky. Hospitalizace umožní provést všechna potřebná vyšetření v tomto směru, dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám