Hlavní obsah

Českého potápěče na Novém Zélandu stáhl lodní šroub, muž utrpěl vážné zranění

V novozélandském Aucklandu utrpěl tento týden vážné zranění český profesionální potápěč, který prováděl údržbu trajektu v místním přístavu. Informoval o tom server New Zealand Herald, podle něhož muže vtáhl pod hladinu lodní šroub poté, co posádka zapnula motor. Úřady nehodu vyšetřují.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Manželka zraněného, kterého server New Zealand Herald jmenoval jako Michala K., řekla, že podle dostupných informací muž zřejmě vylézal z vody, když ho stáhla zpět „pupeční šňůra“ – hadice přivádějící pod vodu mimo jiné vzduch. „Zjevně někdo nastartoval motor a vtáhlo ho to pod hladinu. Myslím, že jeho pupeční šňůra se omotala kolem lodního šroubu,“ popsala. Do vody za ním skočili kolegové a vytáhli ho.

New Zealand Herald dále uvedl, že muž, který se komerčnímu potápění v Aucklandu věnuje už roky, utrpěl zlomeniny pěti žeber, má řezné a tržné rány a v současné době je na jednotce intenzivní péče. Ve středu podstoupil operaci a lékaři očekávají, že se zotaví. „Vzhledem k okolnostem se všichni doktoři shodují, že je zázrak, že to zvládl, protože většinou něco takového nepřežijete,“ řekla manželka zraněného.

V horách na Novém Zélandu našli tělo, může to být pohřešovaný Čech

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám