Hlavní obsah

Češka pohřešovaná v Chorvatsku nalezena mrtvá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZÁHŘEB

Chorvatští záchranáři v pátek našli na poloostrově Pelješac mrtvou mladou českou turistku. Devětadvacetiletá žena pocházela z Prahy a přátelům se ztratila na úpatí hory Sveti Ilija ve čtvrtek. Informovala o tom v sobotu ČTK s odvoláním na české ministerstvo zahraničí.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Záchranáři po Češce pátrali od čtvrtečního odpoledne. Žena byla podle Listu Slobodna Dalmacija ve čtvrtek na výletě, ale při zpáteční cestě z hory se od skupiny oddělila. Známí ji slyšeli naposledy kolem 15. hodiny, kdy jim mobilem sdělila, že se ztratila a cítí se unavená.

Ženu začali hledat horští záchranáři, hasiči i vojáci. Nakonec ji až v pátek dopoledne uviděli z vrtulníku v těžko přístupném terénu. V tu dobu už byla mrtvá. Kvůli zjištění konkrétní příčiny smrti bylo její tělo převezeno do Dubrovníku k soudní pitvě.

List podle ČTK varuje, že turisté často přeceňují své síly a neuvědomují si, jak náročný je místní terén.

Důchodkyně stále nezvěstná

Naopak po další Češce se nadále pátrá. Pětasedmdesátiletá Bohuslava Piková trávila se svou rodinou dovolenou na ostrově Čiova. V úterý se ztratila cestou z pláže do hotelu, kam už podle příbuzných nedošla.

Jen od začátku července zemřeli v Chorvatsku už tři občané ČR, dalších osm bylo zraněno - a to při dopravních nehodách na tamních silnicích.

Reklama

Související témata:

Související články

Při nehodě v Chorvatsku zemřeli dva Češi

Při dopravní nehodě v Chorvatsku zemřeli dva Češi. Do jejich automobilu narazil u města Udbina rakouský vůz. V něm byly tři osoby těžce zraněny. Oznámila...

V Chorvatsku havarovala česká rodina s dětmi

V Chorvatsku havarovala další česká rodina. V pondělí brzy ráno měla nehodu nedaleko města Korenica česká rodina se dvěma malými dětmi. Všichni čtyři byli...

Výběr článků

Načítám