Hlavní obsah

Bývalého vojáka, který zlikvidoval Usámu bin Ládina, zatkli za ublížení na zdraví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý elitní americký voják Robert O'Neill, který podle svých slov zastřelil bývalého šéfa teroristické organizace al-Káida a strůjce útoků na New York a Washington 11. září 2001 Usámu bin Ládina, byl zatčen v texaském Frisku. Měl se dopustit ublížení na zdraví a opilosti.

Foto: Profimedia.cz

Místo v pákistánském Abbottábádu, kde americké komando v roce 2011 zastřelilo Usámu bin Ládina

Článek

Informoval o tom list The New York Post s tím, že soudce mezitím 47letého O'Neilla propustil na kauci ve výši 3500 dolarů (asi 79 tisíc Kč). Kde a kdy přesně se O'Neill deliktů dopustil, úřady nezveřejnily. Incident se měl odehrát ve chvíli, kdy byl v povznesené náladě, protože slavil výročí své svatby.

O'Neill se stal celosvětově známým jako příslušník komanda, které při spektakulární akci v roce 2011 zlikvidovalo bin Ládina v pákistánském Abbottábádu. Svůj příběh, jak se spolubojovníky zlikvidovali tehdy nejhledanějšího teroristu na světě, přičemž on sám jej měl zastřelit, převyprávěl ve své biografii „Operátor“ z roku 2017. Armáda obsah knihy nikdy nepotvrdila ani nevyvrátila.

O'Neill měl už dříve problémy s justicí. V roce 2016 byl v Montaně zadržen pro řízení v opilosti. Prokuratura prý ale později obvinění stáhla.

Bin Ládin toužil zopakovat 11. září. Plánoval ničit tankery a vlaky

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám