Hlavní obsah

Byl ve „stavu psychické nouze“. Policisté v Rostocku postřelili Syřana s nožem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útočníka s nožem postřelili v úterý pozdě odpoledne ve čtvrti Evershagen ve východoněmeckém Rostocku němečtí policisté. Sedmapadesátiletý Syřan předtím napadal zbraní souseda a poté i blížící se zasahující policisty.

Foto: Profimedia.cz

Policejní komando SEK na ilustračním snímku

Článek

Policii podle listu Hamburger Morgenpost nejprve přivolali k výškové budově v ulici Henrik-Ibsen-Strasse. Jeden z obyvatel oznámil, že ho muž od rána opakovaně ohrožuje nožem. Když do výškového domu o chvíli později dorazili první policisté, Syřan začal napadat i je.

Poté se podle policie muž zabarikádoval ve svém bytě. Vzhledem k nebezpečné povaze této operace policisté mezitím přivolali na pomoc speciální zásahovou jednotku pro zvláštní operace (SEK). Než však SEK do Rostocku dorazila, situace se vyhrotila: Syřan náhle vyrazil ze svého bytu a snažil se pobodat zasahující muže zákona.

Padly čtyři výstřely

Scéna se posléze přesunula ke vchodovým dveřím. Policisté muže obklíčili a opakovaně jej vyzvali, aby zbraň odložil. Policisté mezitím útočníka obklíčili. Když ani přes opakované výzvy nůž neodložil, použili služební zbraně a vystřelili na něj.

Po čtvrtém výstřelu se útočník skácel k zemi. „Výstřely jej zasáhly do dolní části nohy a horní části těla. Utrpěl zranění, které neohrožovalo jeho život,“ potvrdila podle stanice Norddeutscher Rundfunk 1 ve středu městská prokuratura s tím, že muž se ocitl „ve stavu psychické nouze“.

Motiv činu zůstává zatím nejasný, pozadí incidentu se stále vyšetřuje. Policie vyslýchá svědky a zkoumá záběry z mobilních telefonů.

V Německu zadrželi Syřana podezřelého z útoku ve fitness centru

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám