Hlavní obsah

Býk usmrtil na Slovensku otce osmi dětí

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Ve slovenské obci Záhradné v okresu Prešov přitiskl v pátek asi tunu vážící býk 52letého ošetřovatele Františeka Šitára ke zdi. Otec osmi dětí zemřel na místě. Deník Nový čas informuje, že muž přišel do práce v pátek v půl sedmé ráno a za půl hodiny ho našli kolegové bez známek života.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vdova Júlia (48) se nyní bude muset sama postarat o osm společných potomků, z nichž nejmladšímu je 13 let. „Řekli mi, že Fera usmrtil býk, když vyháněl jalovice na pastvu,“ uvedla se slzami v očích. „Blíží se Dušičky, po nich Vánoce. Bez manžela nám bude velmi těžko. Nevím, jak se teď postarám o děti,“ dodala Júlia.

Případ vyšetřuje prešovský inspektorát práce i policie. „Prověřujeme to jako pracovní úraz. Vše bude jasnější po pitvě,“ uvedla Katarína Timková z inspektorátu práce.

Místopředseda místního zemědělského družstva zoolog Gabriel Drabiščák tvrdí, že existuje několik alternativ, jak mohl dlouholetý zkušený ošetřovatel zemřít. „Kromě toho, že ho o život připravil býk, se mu mohlo při práci udělat nevolno. Nejdůležitější však je, že neměl být u jalovic a býka sám. Podle předpisů tam musí být nejméně dva zaměstnanci,“ uvedl zoolog.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám