Hlavní obsah

Bush starší oslaví osmdesátku seskokem z letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HOUSTON

Seskok s padákem - to je originální vrchol blížících se víkendových oslav osmdesátých narozenin bývalého amerického prezidenta George H. W. Bushe. Potvrdil to v úterý mluvčí organizačního výboru akce Jim McGrath.

Foto: Kateřina Ostradecká

Druhou zastávkou koncertního turné Tria Mika Fletchera byl broumovský klášter.

Článek

Někdejší 41. prezident Spojených států s manželkou Barbarou se nejdříve v pátek zúčastní pohřebního obřadu na uctění svého předchůdce Ronalda Reagana, který zemřel minulou sobotu. [celá zpráva]

Poté se manželé vrátí do Houstonu, kde se v sobotu 12. června uskuteční velkolepá narozeninová oslava. Seskok plánuje Bush starší na neděli.

"Akce má charitativní charakter. Věříme, že by prezident Reagan byl první, kdo by řekl: život jde dále," uvedli organizátoři oslav.

Události se zúčastní zhruba pět tisíc lidí. Peníze jsou určeny pro nejrůznější nadace spravované Bushovými, mj. fondů na výzkum rakoviny či rozvoj knihoven.

Samostatný seskok

Bývalý šéf Bílého domu byl za druhé světové války pilotem vojenského námořnictva a seskočil už i při svých 75. narozeninách. V neděli ho doprovodí členové vojenského parašutistického klubu Golden Knights (zlatí rytíři), ale skočí sám.

"Pro prezidenta je velmi důležité, že je to sólový seskok. Budou kolem něj rytíři, ale rozhodně nepůjde o seskok v tandemu," dodal McGrath.

Bush starší nejdříve působil jako Reaganův viceprezident. Do čela země se dostal v letech 1988 až 1992. V roce 1990 navštívil mimo jiné i tehdejší ČSFR. Stal se tak prvním úřadující hlavou USA, která stanula na území Československa.

Reklama

Související témata:

Související články

Pohřeb Reagana se uskuteční v pátek

Čtyřicátý prezident USA Ronald Reagan v sobotu zemřel ve věku 93 let ve svém domě v Los Angeles.Podle CNN byly bývalému prvnímu muži Spojených států na blízku...

Výběr článků

Načítám