Hlavní obsah

Bush starší je ve vážném stavu na jednotce intenzivní péče

Bývalý americký prezident George Bush starší byl kvůli nespecifikované infekci, která se mu dostala do krve, přijat na jednotce intenzivní péče a jeho stav je vážný, ačkoli je při vědomí a se svým okolím komunikuje. Oznámil to mluvčí Bushovy rodiny Jim McGrath. Třiadevadesátiletý politik byl do nemocnice převezen v neděli, den po pohřbu své manželky Barbary.

Foto: Pool, Reuters

Bývalý americký prezident George Bush starší při příjezdu do nemocnice v Houstonu

Článek

Bush byl hospitalizován v Houstonské metodistické nemocnici. McGrath uvedl, že Bush má vůli se uzdravit. V pondělí mluvčí sdělil, že dobře reaguje na léčbu a že se zdá, že se zotavuje.

Televize CNN s odvoláním na nejmenovaný zdroj blízký Bushově rodině informovala, že prezident je v nemocnici kvůli sepsi, která může být smrtelná, obzvláště pro pacienty ve vysokém věku. Zmíněný zdroj řekl, že Bush je v kritickém stavu.

Foto: One America Appeal Campaign For Hurricane Recovery, Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Pět bývalých prezidentů USA vystoupilo na charitativním koncertě na pomoc obětem hurikánů

Nejstarší dosud žijící americký exprezident vykonával úřad v letech 1989 až 1993. V sobotu se v houstonském kostele naposledy rozloučil se svou o rok mladší ženou, která zemřela před týdnem. [celá zpráva] Jejich manželství trvalo 73 let.

Syn Jeb ve smuteční řeči během pohřbu vzpomínal, jak před několika lety jeho matka onemocněla a krátce nato stihla nemoc i otce. Jeb jej prý podezíral, že si nemoc navodil uměle, aby mohl být s manželkou v nemocnici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Barbara Bushová na archivních záběrechVideo: Reuters

Bush byl loni v nemocnici se zápalem plic, když musel být ošetřován na jednotce intenzivní péče, dokázal se však zotavit. V posledních letech se pohybuje na kolečkovém křesle.

V roce 2015 si po pádu v rodinné rezidenci ve státě Maine poranil krk. O rok dříve byl dvakrát hospitalizován, jednou na několik týdnů se zápalem plic a podruhé kvůli dýchacím potížím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám