Hlavní obsah

Bush přiznal marihuanu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Prezident Spojených států George W. Bush se po nástupu do vysoké politiky, avšak ještě před obsazením Bílého domu často radil s přáteli o svých postupech a z jedné takové konverzace mj. vyplynulo, že v mládí kouřil marihuanu.

Foto: Josef Zajíc

Háj ve Slezsku 13.5.2018 Cyklistický závod Hájecký BABY CUP 2018

Článek

Jeho tehdejší přítel a důvěrník Doug Wead nyní listu The New York Times (NYT) pustil asi deset tajně pořízených nahrávek svých hovorů s Bushem, byť připouští, že prezident to může považovat za zradu.

Bush Weadovi např. vysvětloval, proč odmítá s novináři hovořit o svých poklescích z mládí. "Na otázky o marihuaně bych neodpovídal. A víš proč? Protože nechci, aby nějaké malé dítě dělalo to, co jsem zkoušel já," zní Bushův hlas.

Dodal: "Musíš to pochopit. Já chci být prezidentem. Já chci vládnout a jít příkladem. Musíš to vzít takhle - nechci, aby se malé děti ptaly: Hele, tati, prezident Bush zkusil marihuanu, mám to udělat taky?"

Bush v nahrávkách vesměs zvažuje pro a proti vyplývající na politické scéně z jeho křesťanského vyznání, zvažuje strategii a probírá své soupeře. Wead se chystá vydat knihu o prezidentově dětství, avšak podle NYT se dušuje, že zveřejnění důvěrné konverzace s Bushem není reklamním trikem.

Nahrávky byly pořízeny v letech 1998 až 2000.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám