Hlavní obsah

Bulvár se nezákonně zmocnil lékařských zpráv, tvrdí britská herečka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britsko-americká herečka Sienna Millerová dosáhla finančního urovnání v dlouholetém sporu s bulvárním deníkem The Sun. Ten se podle hereččina tvrzení v roce 2005 nezákonně dostal k informacím o jejím těhotenství, které následně zveřejnil. Millerová chtěla případ dostat až k soudu, výše právních výloh by si ale podle svých slov nemohla dovolit.

Foto: Profimedia.cz

Britsko-americká herečka Sienna Millerová před soudem

Článek

Podle obhájců herečky je vyplacení částky faktickým přiznáním nezákonné činnosti ze strany bulváru.

Výše finančního urovnání je neveřejná, podle stanice BBC může jít o jednu z nejtučnějších částek, kterou organizace magnáta Ruperta Murdocha kdy vyplatila.

V prohlášení, které Millerová přečetla u soudu, popsala, že jí Sun „brutálně odebral možnost volby”, když světu prozradil, že byla těhotná.

Informace se tak dostaly k blízkému okolí Millerové ještě před tím, než se skutečností mohla seznámit rodinu a přátele.

Vévodkyně Meghan uspěla s žalobou na bulvár

Koktejl

Millerová, která nakonec dítě potratila, se domnívá, že se reportérka bulváru Rebekah Brooksová tehdy neoprávněně zmocnila důvěrných lékařských informací, zřejmě za úplatu. Nebo je někdo vyzradil.

„Věděla o mém těhotenství v nejzranitelnějším okamžiku mého života,” neskrývala rozhořčení herečka.

Hugh Grant: Má „koule z oceli”

Před soudní budovou novinářům řekla, že chtěla kauzu dotáhnout až k soudu, který by mohl odhalit údajně nezákonné praktiky, jež bulvár při své práci využívá.

Takovou možnost ale podle ní mají jen lidé, kteří si mohou dovolit vynaložit „nekonečně” milionů na soudní výlohy. Uvedla, že doufá, že to jednou někdo udělá. Finančním urovnáním se podle právníků cítí býti plně ospravedlněna.

„Mysleli si, že jsou nad zákonem (...) Skoro mi zničili život. Rozhodně mohu říct, že jsem viděla, jak zničili život ostatním,” řekla Millerová.

Její vytrvalost ocenil i kolega z branže Hugh Grant. „Sienna Millerová – koule z ocele. Hrdinka,” vysmekl poklonu na Twitteru herec.

Pro připomenutí, noviny News of the World, rovněž spadající pod Murdochovo impérium, ukončily v roce 2011 činnost poté, co vyšly najevo roky trvajícího odposlouchávání a hackování telefonů.

Stovky celebrit i členů veřejnosti od té doby získaly odškodnění.

Do mobilu Kate jsem se naboural 155krát, přiznal britský bulvární novinář

Evropa

Murdochovo vydavatelství nikdy nepřiznalo, že by nezákonné nástroje využívali i reportéři deníku The Sun; vždy trvalo na tom, že se tyto praktiky týkaly jen News of the World.

Reklama

Výběr článků

Načítám