Hlavní obsah

Britského ministra zachytily kamery při podvádění manželky. Omluvil se za porušení koronavirových opatření

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britskému mediálnímu prostoru dominuje od pátečního rána skandál ministra zdravotnictví Matta Hancocka. Bulvární deník The Sun zveřejnil záběry z bezpečnostních kamer uvnitř budovy ministerstva, na kterých ministr líbá svou mediální poradkyni. Krátce po poledni se ženatý otec tří dětí omluvil. Nikoli za milostný poměr, ale za to, že nedodržel dvoumetrové rozestupy.

Foto: Profimedia.cz

Britský ministr zdravotnictví Matt Hancock

Článek

„Přijímám fakt, že jsem v tomto případě porušil doporučení ohledně sociálních rozestupů. Selhal jsem a je mi to velmi líto,” uvedl Hancock v prohlášení.

„Budu se i nadále soustředit na to, abych zemi dostal z této pandemie. A velmi bych ocenil, kdyby bylo mé rodině v této záležitosti poskytnuto soukromí,” stojí dále ve vyjádření.

Deník The Sun ráno publikoval záběry z bezpečnostních kamer, na kterých 42letý Hancock vášnivě líbá svou přední poradkyni Ginu Coladengalovou, která je vdaná a má stejně jako Hancock tři děti. Aférka prý byla na ministerstvu veřejným tajemstvím.

Jeho pozice je zoufale neudržitelná, Boris Johnson by ho měl vyhodit.
Anneliese Doddsová, poslankyně za Labouristickou stranu

V průběhu pandemie čelil ministr silné kritice za chaotické řízení protikoronavirových opatření. S jeho výkony nebyl spokojen ani premiér Boris Johnson, který ho měl dokonce nazvat totálně neschopným.

Británie už naočkovala všechny lidi z rizikových skupin

Koronavirus

Podle zdrojů listu Daily Mail svolal úřad vlády krizovou schůzku, na které se Hancockova politická budoucnost řešila. Vyhazov z vlády ale zřejmě není na stole.

„Pan premiér jeho (Hancockovu) omluvu přijal a považuje celou záležitost za uzavřenou,” řekl Johnsonův oficiální mluvčí.

Musí skončit, zní z opozice

Opoziční labouristé a liberální demokraté Hancocka obvinili z pokrytectví. V pozici ministra by podle nich měl okamžitě skončit.

„Pokud Matt Hancock udržoval tajný vztah se svou poradkyní, kterou si osobně dosadil do pozice placené z veřejných daní, pak jde o evidentní zneužití moci a jasný střet zájmů,” uvedla poslankyně a kancléřka labouristů Anneliese Doddsová.

„Jeho pozice je zoufale neudržitelná, Boris Johnson by ho měl vyhodit,” dodala Doddsová.

Reklama

Výběr článků

Načítám