Hlavní obsah

Britská královna se podrobila operaci kolena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britská panovnice Alžběta II. (77) se v pátek podrobila operaci kolena a kromě toho jí lékaři odstranili z obličeje porušenou pokožku. Oznámil to Buckinghamský palác.

Foto: Jaroslav Blažek

Vánoční trhy

Článek

Operace trvala hodinu a čtvrt a byla úspěšná. Královně při ní byla z kolena vyjmuta poškozená chrupavka.

V době, kdy byla v narkóze jí doktoři navíc ošetřili na obličeji "menší poškození nezhoubného původu".

Alžběta II. je v londýnské nemocnici Eduarda VII. od čtvrtečního odpoledne. Zákrok na koleni letos absolvovala již podruhé. V lednu podstoupila operaci pravého kolena poté, co upadla na nerovném terénu.

Předpokládá se, že po dnešním zákroku bude panovnice asi dva týdny odpočívat. Odejít z nemocnice do domácího léčení má během víkendu.

Jagger rytířem

Britská královna netrpěla během svého dosavadního života žádnými výjimečnými zdravotními problémy a i nadále se udržuje ve vynikající fyzické formě.

Jedinou nehodou, která pro ni znamenala větší zdravotní komplikace, byl pád z koně v roce 1994 na východoanglickém panství Sandringham - tehdy si zlomila zápěstí. Právě tam bude také panovnice trávit s rodinou Vánoce a příchod nového roku.

Kvůli operaci odložila Alžběta II. řadu akcí. Na některých ji zastoupil korunní princ Charles. Ten mj. dnes uvedl do rytířského stavu zpěváka skupiny Rolling Stones Micka Jaggera.

Reklama

Výběr článků

Načítám