Hlavní obsah

Británii teď chybí autobusáci. Šli řídit kamiony

– Londýn

Nedostatek řidičů velkých nákladních vozidel se v Británii rozhodli vyřešit tamní řidiči autobusů. Společnosti provozující kamiony nabízí lepší peníze a nástupní bonusy. Zároveň to ale vytváří krizi v sektoru autobusové dopravy, kde chybí tisíce řidičů a několik linek tak muselo být úplně zrušeno.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle Konfederace veřejné dopravy v tuto chvíli chybí asi čtyři tisíce pracovníků, zejména řidičů.

Kvůli masivnímu exodu řidičů bylo zrušeno několik pravidelných linek v severovýchodní a jihozápadní Anglii zrušeno, stejně jako na řadě míst ve Skotsku.

Britská víza pro 5000 řidičů? Zájem projevilo 127 lidí

Zahraniční

Odboráři už varovali, že v rurálnějších oblastech hrozí totální absence dopravy. Zejména na jihozápadě Anglie lidé spoléhali právě na autobus.

„Teď nám reálně hrozí zvýšení dopravní chudoby. Ti, co nemají auta a spoléhali na autobus, budou totálně odříznuti,” řekl serveru NationalWorld ředitel odborářů RMT Mick Lynch.

Vraťte se za volant, píšou úřady milionu britských řidičů

Evropa

Pro londýnskou vládu Borise Johnsona se tak jedná o další problém. Kvůli obrovskému nedostatku řidičů kamionů mají čerpací stanice, supermarkety a další místa problémy se zásobováním, což mezi lidmi podnítilo fenomén panického nakupování.

Reklama

Výběr článků

Načítám