Hlavní obsah

Brita na paddleboardu zasáhl u Rhodosu blesk. Nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestadvacetiletý Brit přišel o život na řeckém ostrově Rhodos, když jej při paddleboardingu za nepříznivého počasí přímo na prkně zasáhl blesk. Jeden z místních lidí omráčeného muže vytáhl na břeh, záchranáři už ale turistovi z Liverpoolu nedokázali pomoci.

Foto: Profimedia.cz

Řecký ostrov Rhodos

Článek

„Pojď ven, pojď ven,“ volala na muže jeho přítelkyně, která partnera na vlnách natáčela mobilním telefonem a údajně zachytila i úder blesku. Podle listu Bild mobil zajistili vyšetřovatelé a záběry vyhodnocují.

Svědek, který Brita vytáhl na pláž, potvrdil, že ve chvíli tragédie silně pršelo a blýskalo se. „Najednou jsem slyšel, jak jeho dívka volá o pomoc. Šel jsem do vody, vytáhl jej a poskytl mu první pomoc. Viděl jsem, jak modral. Snažil se dýchat a já si myslel, že se z toho dostane,“ řekl muž.

„Záchranáři dorazili rychle a provedli všechny resuscitační postupy, aby ho udrželi naživu. Bohužel jsem o něco později zjistil, že se to nepodařilo,“ dodal.

S poskytnutím pomoci podle svých slov ani na chvíli neváhal. „Věděl jsem, že by se mi mohlo stát totéž. A že se počítá každá vteřina,“ uvedl.

Brit, který pracoval jako stavební inženýr, trávil dovolenou na Rhodosu často. Jeho rodiče mají v lokalitě Agia Agathi na východním pobřeží ostrova menší domek, v němž už několik let žijí.

Paddleboarding je vodní sport, při kterém jezdec na prkně podobném surfovému longboardu používá k pohybu vpřed dlouhého pádla.

Do ikonické torontské věže udeřil blesk

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám