Hlavní obsah

Březí slonici zranil ananas napěchovaný pyrotechnikou, zemřít odešla do řeky

Novinky, nčs

K smutné události došlo na konci května v indickém státě Kerala. Březí slonice tam uhynula poté, co pozřela ananas, který předtím místní obyvatelé naplnili pyrotechnikou. Slonice byla vážně poraněna a o několik dní později v důsledku zranění a hladu pošla. Po pachateli pátrá policie, hrozí mu pokuta, ale i vězení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Indii zahynula březí slonice, která snědla ananas naplněný petardamiVideo: Reuters

 
Článek

„Věřila úplně všem,” uvedl na sociálních sítích Mohan Krishnan, lesní strážník z oblasti okolo řeky Velliyar River.

Slonice z lesa vycházela k vesnici, kde byla zvyklá bezproblémově sehnat potravu. U zemědělské půdy ale místní lidé občas rozmísťují ovoce naplněné petardami, aby odradili zvířata od ničení úrody.

V osudný den březí samice pozřela ananas, ve kterém byla ukryta pyrotechnika. Exploze pak zvířeti těžce poranila jazyk a čelist, takže přestalo přijímat potravu.

„Musela být v šoku, když došlo k výbuchu. Nemyslela přitom jen na sebe, ale také na svoje nenarozené mládě,” napsal Krishnan, který byl členem týmu, jenž se snažil hladové a zraněné slonici pomoci.

Ukryla se v řece

„Když běžela vesnicí zraněná zpátky do lesa, nic u toho neničila. To dokazuje, jak to bylo hodné zvíře,” připomíná oblíbenost konkrétní samice Krishnan. Po několika dnech slonice vyhledala úkryt v řece.

Pětidenní slůně se v pražské zoo poprvé ukázalo venku, sotva se drželo na nohou

Koktejl

„Myslím si, že si chtěla ukrýt rány před dotěrným hmyzem,” vysvětlil strážník. Záchranný tým vyslal do řeky další dva slony, aby zraněné samici pomohli, zdálo se však, že už o to nestojí.

„Do řeky přišla umřít. Nenechala nás nic udělat. Myslím, že měla šestý smysl,” poznamenal smutně strážník.

Slonice v řece nakonec uhynula. Místní později utrápené zvíře zpopelnili a vzdali mu poslední hold.

Reklama

Výběr článků

Načítám