Hlavní obsah

Bouře na Slovensku dostala autobus nad propast

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Bouře doprovázená silným větrem smetla o víkendu ze silnice autobus s 18 cestujícími u slovenského města Trenčín. Autobus skončil na okraji propasti. Hasiči ho vytahovali několik hodin. Cestujícím se naštěstí nic nestalo, ale zažili šok. Bouře páchala škody i na domech a autech.

Foto: Vila Stiassni

Vila Stiassni

Článek

Čtyřmetrová přívalová vlna zaplavila asi 300 domů v okolí Trenčína. Zaplavila především sklepy a garáže. Na policii telefonoval občan, který zoufale hlásil, že v zaplavené garáži nemůže najít svůj automobil. Po zásahu hasičů našel svou Škodovku pod silným nánosem bahna.

V obci Mníchova Lehota voda zvedla a odnesla automobil do vzdálenosti 30 metrů. "Viděl jsem z okna, jak mi odplavalo auto," říká majitel Michal Hudák.

Voda zaplavila přízemí rodinných domů ve městech Nové Mesto nad Váhom a Dubnica nad Váhom, ale také v obcích Kálnica, Kočovce a Považany. Při bouři voda rychle stoupala a v domech dosahovala až jednoho metru. Hasiči zasahovali asi u 50 domů a vznikající paniku musela uklidňovat přivolaná policie. Škody po celou neděli odstraňovali místní obyvatelé a hasiči.

Další silná bouře poškodila střechu nemocnice, polikliniky, kryté plovárny a restaurace Lux ve středoslovenském městě Žiar nad Hronom. Vzduchem létaly plechy a části střešní krytiny. Bylo poškozeno několik automobilů a potrhané elektrické vedení.

Kritická situace byla také v obcích Jastrabá, Podhorie a Stará Kremnička. Škody dosahují několik miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám