Hlavní obsah

Bourá se dům Kuciaka a jeho snoubenky. Na místě vyroste památník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V obci Veľká Mača v okresu Galanta začali v úterý bourat rodinný dům, v němž v roce 2018 zavraždili novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenku Martinu Kušnírovou. Na místě vyroste Památník svobody slova.

Foto: Ivan Vilček, Novinky

V úterý se začal bourat dům, ve kterém byl zavražděn novinář Ján Kuciak se snoubenkou Martinou Kušnírovou

Článek

Kuciakův dům ve vesnici Velká Mača, která se nachází zhruba 50 kilometrů od Bratislavy, bude zbourán na žádost pozůstalých zastřelené dvojice.

„Cílem je vytvoření pietního místa, které bude nést silný odkaz pro příští generace,“ řekl šéf Trnavského kraje Jozef Viskupič. Odhadovaná cena Památníku svobody slova je 388 tisíc eur (9,3 milionu korun).

S výstavbou památníku by se mělo začít příští rok poté, co se vyřídí formality a vybere zhotovitel.

Foto: Ivan Vilček, Novinky

Na místě zbouraného domu vyroste Památník svobody slova.

Už loni rodiče Kuciaka a Kušnírové odhalili v centru slovenské metropole památník zavražděné dvojici.

Páté výročí vraždy Kuciaka a Kušnírové si Slovensko připomnělo v únoru. Podle policie byl novinář zastřelen kvůli své investigativní práci.

V případu byli odsouzeni tři lidé, a to vrah Miroslav Marček, Tomáš Szabó, který ho na místo činu přivezl, a zprostředkovatel Zoltán Andruskó.

U specializovaného soudu v Pezinku pokračuje proces s podnikatelem Marianem Kočnerem, který si měl vraždu novináře objednat. Obvinění čelí rovněž Alena Zsuzsová, která měla být zprostředkovatelkou vraždy. Rozsudek by měl padnout v dubnu.

Za slušné Slovensko. Lidé na náměstích si připomínají pět let od vraždy Kuciaka

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám