Hlavní obsah

Bombový útok na hotel Bagdád má sedm obětí

Novinky, CNN, Iveta Kramešová, ČTK, DPA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Nejméně sedm obětí má mohutný výbuch, který v neděli zasáhl hotel Bagdád v irácké metropoli, v němž sídlí americký zpravodajská služba CIA. Zraněno bylo podle iráckých úřadů čtyřicet lidí, armáda USA hovoří o deseti zraněných. Škody na hotelu jsou podle iráckých zdrojů minimální, ačkoli původní zprávy hovořily o tom, že se část objektu zřítila.

Foto: Lubomír Hoška

Lázně Bělohrad, a.s. hotel Grand

Článek

Podle výpovědí svědků byl výbuch útokem sebevražedného atentátníka řídícího vůz s náloží. Svědek citovaný americkou televizí CNN uvedl, že viděl dvě auta blížící se k hotelu a jedno z nich narazilo do bezpečnostní bariéry a explodovalo. Podle CNN není jasné, co se stalo s druhým vozem. Její korespondent v Bagdádu uvedl, že mnoho lidí slyšelo jen jeden výbuch.

Původní zprávy uváděly deset obětí a tvrdily, že policejní hlídky střílely na dva vozy, které najížděly na bezpečnostní bariéry kolem hotelu. Americká televize CNN ukazovala záběry kouře stoupajícího z budovy hotelu, jejíž část se měla po výbuchu zřítit. V ulicích byl chaos, američtí vojáci místo vyklidili.

Exploze rovněž vyrazila okna hotelu Palestine, kde bydlí řada mezinárodních novinářů. Palestine se nachází pouhé čtyři bloky od hotelu Bagdád.

Reklama

Výběr článků

Načítám