Hlavní obsah

Boeing ČSA donutily k přistání vibrace na motorech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/SOLUŇ

Technické potíže letadla Boeing 737 zkomplikovaly ve čtvrtek ve čtyři hodiny ráno let lidem cestujícím z řecké Soluně do Prahy pravidelnou linkou Českých aerolinií. "Pět minut po startu zjistili piloti lehké vibrace na motoru a rozhodli se z preventivních důvodů k přistání," sdělila Novinkám mluvčí ČSA Marcela Picková.

Foto: Pavel Zíka

Celá skupina na plzeňské dálnici před odjezdem

Článek

Všech 115 pasažérů i posádka jsou podle Pickové v pořádku. "Cestujícím jsme samozřejmě zajistili náhradní způsob přepravy," řekla mluvčí. Na letadle ČSA Boeing 737 je nyní v Soluni prováděna technická prohlídka, která by měla odhalit příčiny vibrací. "V tuto chvíli není možné určit, kdy se stroj vrátí do Prahy," uvedla Picková s tím, že se nejedná o závažnější technický problém.

Na počátku ledna musely České aerolinie zrušit kvůli promáčknutému trupu letadla Boeing 737 let z irského Dublinu. "Trup letounu byl promáčknut na třech přepážkách, bez trhlin," uvedla tehdy mluvčí Picková. ČSA v této souvislosti popřely informace České televize, že by takto poškozený stroj absolvoval ještě před tím několik letů s cestujícími na palubě. V polovině ledna znemožnila závada hydrauliky podvozkového systému letadla Airbus A 310-300 pravidelný let ČSA do New Yorku.

Reklama

Výběr článků

Načítám