Hlavní obsah

Žralok u Šarm aš-Šajchu ukousl ruku 12letému chlapci z Ukrajiny

Káhira

Při útoku žraloka v Rudém moři u egyptského letoviska Šarm aš-Šajch přišel ukrajinský 12letý chlapec o ruku a egyptský průvodce o nohu. Informovaly o tom v úterý egyptské úřady. Jak napsala agentura AP, v této části moře se podobné incidenty nestávají běžně.

Foto: Profimedia.cz

Útoky žraloků jsou u egyptských břehů Rudého moře vzácné, ale v roce 2010 jednoho evropského turistu u Šarm aš-Šajchu zabili a několik dalších zmrzačili.

Článek

Egyptské ministerstvo životního prostředí oznámilo, že se v neděli ukrajinská turistka s 12letým synem vydali spolu s egyptským průvodcem potápět v národním parku Rás Muhammad u jižního cípu Sinajského poloostrova. Na skupinu zaútočil dvoumetrový žralok a zranění pak byli převezeni do nejbližší nemocnice. Úřady celou oblast uzavřely.

Ukrajinská agentura pro turistický rozvoj oznámila, že 12letý hoch je na jednotce intenzivní péče a že se při chirurgickém zákroku jeho paži zachránit nepodařilo. Matka je zraněná lehce, průvodce přišel o nohu.

AP píše, že v minulých letech žraloci v Rudém moři u egyptských břehů útočili výjimečně. V roce 2010 ale jednoho evropského turistu u Šarm aš-Šajchu zabili a několik dalších zmrzačili.

Další útočící žralok v Egyptě, tentokrát už zabíjel

Evropa

Šarm aš-Šajch je jednou z nejvyhledávanějších turistických destinací v Egyptě, poskytuje únik z chladného zimního podnebí panujícího v zimě v Evropě, píše AP. Populární je potápění k tamním korálovým útesům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám