Hlavní obsah

Žena prodala na letišti dítě, kupující se lekla a nechala ho na WC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Istanbul

Turecká policie zveřejnila ve čtvrtek záznam bezpečnostních kamer, ukazující ženu, která přijela 14. září na istanbulské letiště prodat své čtyřměsíční dítě. Obchod se ale nezdařil, zájemkyně se zalekla a kojence nechala na letištní toaletě. Dvaadvacetiletá matka Dinara A. z Turkmenistánu byla zadržena a později vyhoštěna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamery na letišti zachytily, jak se žena snažila prodat své dítěVideo: Reuters

 
Článek

Dinara A. přijela na letiště s dítětem v doprovodu své matky Sapií A. Kamery zachytily, jak se setkala s párem Němců tureckého původu, s nimiž se domluvila na obchodu na internetovém chatu. Dinara A. souhlasila, že jim dítě přenechá za tisíc tureckých lir (zhruba 10 tisíc korun).

Turkmenka pak zamířila s kojencem nezveřejněného pohlaví na záchod, kam za ní šla i zájemkyně o dítě. Ta s ním pak vyšla z toalety.

Když si ale Němka uvědomila, že bez platného pasu dítě nepřeveze přes hranici, vrátila je na WC a zavolala na policii, že tam našla odložené dítě.

Policistům se ale její tvrzení nezdálo a s pomocí záznamu z bezpečnostních kamer zjistili, jak se věci měly. Dítě vrátili matce a z Turecka ji vyhostili i s babičkou. Obě ženy žily v Turecku ilegálně, tvrdí list Kent Gazetesi. „Nechtěla jsem dítě, tak jsem se rozhodla je prodat za náklady na porod, za tisíc lir. Lituji toho a chci dítě zpět,“ uvedla později matka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám