Hlavní obsah

Vlak v Káhiře po srážce vykolejil a vzplál

Káhira
Aktualizováno

V egyptské Káhiře v úterý vykolejil osobní vlak, uvedla agentura DPA. Egyptské úřady, které původně potvrdily, že si nehoda vyžádala mrtvé, to následně popřely. Večer uvedly, že zraněno bylo 11 až 15 lidí.

Foto: Reuters

Egyptské vlaky bývají přeplněné

Článek

Ředitel egyptských drah Hani Hagab sdělil egyptské tiskové agentuře MENA, že si neštěstí vyžádalo oběti na životech, ale že zatím nemůže uvést kolik, jich bylo. Úřady potvrdily 15 zraněných. I agentura Reuters s odvoláním na egyptské bezpečnostní zdroje původně uvedla, že zahynulo mnoho lidí.

"Tři vagóny vlaku 990 vykolejily, nikdo nezemřel," řekl posléze Reuters šéf policie v Gíze. Mluvčí tamní policie Amin Abdal Monajs dodal, že bylo zraněno 11 osob. Měli utrpět jen drobnější zranění, zejména odřeniny a podlitiny.

Vlak mířící do Káhiry z pěti set kilometrů vzdáleného města Suhak vykolejil u Gízy ve stanici Badrašín. Několik z patnácti vozů se převrátilo a začaly hořet.

Podle některých zpráv se měl vlak srazit s dalším, agentura MENA naopak uvedla, že vlak narazil do překážky na kolejích, kterou tam dali roztrpčení cestující z jiného vlaku.

List Al-Ahram s odvoláním na pracovníka státních železnic uvedl, že vlak mířící na jih zastavil, aby dal havarovanému přednost. Ovšem nespokojení cestující údajně z vlaku vyskočili a přehodili výhybky, aby jejich souprava mohla pokračovat v cestě. Proto údajně došlo k nehodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám