Hlavní obsah

Vítejte v Palestině. Stevard Ryanairu nad Tel Avivem rýpal do živého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podivnou politickou proklamaci si museli vyslechnout cestující letící se společností Ryanair z Itálie do izraelského Tel Avivu. Stevardka krátce před přistáním do interkomu anglicky i italsky opakovaně hlásila, že stroj nasazuje k přistání v Palestině. Vzhledem ke vztahům mezi Izraelci a Palestinci a jejich územním sporům tím vyvolal pobouření.

Foto: Profimedia.cz

Letoun Ryanair. Ilustrační foto

Článek

„Nekupovali jsme let proto, abychom se museli setkávat s antisionistickými názory palubního personálu,“ stěžoval si podle serveru World Israel News jeden z cestujících.

Pasažéři si stěžovali už v letadle, stevardka ale jejich námitky odmítla zohlednit. Trval na tom, že sice přistávají ve státu Izrael, který se ale rozprostírá v Palestině, tedy na zeměpisném území nazývaném Palestina.

Jeden z cestujících si chtěl stevardku, který neměl jmenovku, vyfotit, což vedlo dokonce k výhrůžkám zatčením.

Řekněte Izrael

„Vše, co jsme chtěli, bylo, aby řekl, že je Tel Aviv v Izraeli,“ dušoval se jeden z cestujících v rozhovoru pro Channel 14.

Irská nízkonákladová společnost Ryanair případ zatím nekomentovala. Na Twitteru se k němu nicméně vyjádřilo středisko Simona Wiesenthala, které bojuje s antisemitismem.

„Pokud se Ryanair domnívá se, že Tel Aviv je v Palestině, pak by možná měli obchodovat pouze s palestinskou samosprávou. Izrael a Izraelci mohou do a z židovského státu cestovat jinak,“ napsalo na Twitteru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám