Hlavní obsah

V nemocnici Šifá byli rukojmí z Nepálu a Thajska, ukázala izraelská armáda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelská armáda v neděli večer zveřejnila videa, o nichž tvrdí, že pochází z bezpečnostních kamer v nemocnici Šifá. Podle izraelských představitelů jsou na snímcích vidět dva lidé, které unesli ozbrojenci teroristického hnutí Hamás při útoku ze 7. října, informoval web listu The Jerusalem Post.

Foto: siíť X/ IDF

Vchod do tunelu teroristů z Hamásu u nemocnice Šifá.

Článek

Jde o jednoho nepálského a jednoho thajského občana. Jeden z nich je při tom viditelně zraněn a leží na lůžku, uvedl The Jerusalem Post.

„Tyto záznamy dokazují, že Hamás použil nemocnici Šifá jako teroristické zařízení už v samotný den masakru (7. října),“ sdělila armáda. Další informace o zdravotním stavu rukojmích a místě jejich pobytu ale neoznámila.

Izraelská armáda také zveřejnila svou rekonstrukci posledních dnů života devatenáctileté desátnice Noy Marcianové, jejíž tělo nalezla nedaleko nemocnice.

Izraelci našli pod nemocnicí tunel 55 metrů dlouhý

Blízký a Střední východ

Na základě zprávy patologa a zjištění tajných služeb se armáda domnívá, že vojačka byla zabita příslušníkem Hamásu přímo v nemocnici. Tam se dostala po úderu izraelské armády na byt, kde ji teroristé drželi v zajetí.

Podle mluvčího izraelské armády Daniela Hagariha zranění způsobená útokem vojáků neohrozila život desátnice Marcianové. Hamás naopak tvrdí, že žena zemřela právě kvůli útoku armády.

Do nemocnice v Gaze jsme šli i kvůli rukojmím, řekl Netanjahu. Zatím nacházejí jen jejich těla

Blízký a Střední východ

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám