Hlavní obsah

V Iráku zaútočili atentátníci na soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KIRKÚK

Tři sebevražedné atentáty v iráckém Kirkúku si vyžádaly nejméně 20 obětí a více než 60 zraněných. Jeden z atentátů se odehrál i v blízkosti sídla strany iráckého prezidenta Džalála Talabáního Vlasteneckého svazu Kurdistánu (PUK).

Článek

Při tomto útoku zahynulo nejméně 18 lidí a 55 dalších bylo zraněno. Další dva lidé zemřeli a čtyři utrpěli zranění při pumovém útoku na policejní hlídku v jižní části Kirkúku, při další explozi byli zraněni tři lidé.

Útočníci přijeli před soud, v jehož blízkosti je i úřad PUK a Demokratické strany Kurdistánu (KDP), nákladním automobilem. Ozbrojenci sedící za řidičem začali střílet na civilisty, než nákladní vůz narazil do budovy a vybuchl. Předsedou KDP je Masúd Barzání, který je prezidentem iráckého Kurdistánu.

Převážně kurdský irácký sever získal nezávislost v roce 2003 poté, co Spojenými státy vedená invaze svrhla režim Saddáma Husajna. Kurdistán zažívá podstatně méně násilností než jiné části Iráku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám