Hlavní obsah

V Iráku dopadli muže, kteří zabili slovenského a polského vojáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VARŠAVA

V Iráku dopadli čtyři pachatele sobotního útoku na vojenskou kolonu u Kútu, při němž zahynul slovenský a polský voják. Oznámil to v úterý polský premiér Jaroslaw Kaczyňski s tím, že k dopadení přispěly polské tajné služby. Jeden z vyslýchaných atentátníků se podle polského ministra obrany Radoslaw Sikorski se už přiznal k podílu na útoku.

Článek

Zadržený přiznal, že se na léčce podílel. Za svou roli při útoku dostal zaplaceno. Další výslech má odhalit, kdo si útok na konvoj objednal.

Pachatelé v noci z pátku na sobotu odpálili nálož u iráckého města Kút ve chvíli, kdy kolem projížděla kolona dvaceti vozidel V koloně jeli i slovenští ženisté, kteří zneškodnili zásoby staré munice u Kútu. Výbuch zcela zničil terénní vozidlo Hummer, v kterém zahynul slovenský rotný Rastislav Neplech (32) a polský seržant. Dva další vojáci z Arménie a Polska byli zraněni. [celá zpráva]

Neplech se stal čtvrtou slovenskou obětí v Iráku, Poláci v Iráku ztratili už 22 vojáků.  Z Iráku Slovensko stáhne v únoru až na jedenáct vojáků celý stočlenný kontingent.  [celá zpráva] Na 900 polských vojáků zůstane v Iráku zřejmě  do června příštího roku, vláda už na to vyčlenila peníze.

Související témata:

Související články

V Iráku zahynul slovenský zdravotník

V noci na sobotu zahynul v Iráku u města Kút slovenský zdravotník, rotný Rastislav Neplech (32) ze Žiliny, který byl ženatý a měl dvě děti. Zabil ho výbuch...

Výběr článků

Načítám