Hlavní obsah

Teroristé přísahali, že v Iráku unesou prince Harryho

Právo, rm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Iráčtí teroristé chtějí nasadit všechny síly, aby unesli britského prince Harryho (22), který v květnu odjede se svým plukem bojovat do okolí Basry. Informoval o tom britský deník The Sun, podle něhož rebelové oznámili své záměry na internetu.

Článek

"Prince Harryho čeká v Iráku smrt z rukou muslimů. Dejž mu Alláh, co zasluhuje - stejně jako jeho přátelům křižákům. Nejspíš se nemůže dočkat, až bude mrtvý," uvedl fanatik vystupující pod pseudonymem Resistence4Islam.

Britské armádní zdroje se netají, že mají o Harryho bezpečnost strach. "Bude pro rebely prvořadým cílem. Jeho smrt či zajetí by byla obrovským propagandistickým vítězstvím," řekl listu expert na internetové aktivity teroristů Neil Doyle. Královský palác se podle deníku obává, že Harry by byl v případě zajetí ukazován v televizi, aby se psychologický dojem z případného britského debaklu ještě umocnil.

Syn následníka trůnu prince Charlese proto bude týden společně s dalšími vojáky nacvičovat speciální operaci, v níž bude figurovat jako zajatec. Speciální jednotka by měla podle plánů vysvobodit prince s pomocí slzného plynu a ochromujících granátů. Cvičení se odehrává na utajovaném místě v Severním Irsku, kde se v minulosti připravovali britští vojáci bojující proti irským teroristům.

Reklama

Související články

Princ Harry pojede do války v Iráku

Na šest měsíců do Iráku se chystá britský princ Harry, který je po svém otci princi Charlesovi a bratru princi Williamovi třetí v pořadí na královský trůn....

Výběr článků

Načítám