Hlavní obsah

Soudce odsoudil Saúda k smrti za obtěžování ženy

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soudce v Saúdské Arábii v neděli odsoudil k smrti muže za sexuální obtěžování ženy. Podle dostupných informací jde o první podobný rozsudek v zemi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Soudce ve městě Arár uznal muže vinným z pokusu o vydírání ženy jejími intimními fotografiemi. Žena, vládní zaměstnankyně, si údajně několikrát stěžovala mravnostní policii, jejíž úlohou je dbát na dodržování islámského práva šaría tak, jak ho určuje vláda. Policie muže později zatkla, když se pokoušel obtěžovat ženu v zaměstnání.

Další soudce v Saúdské Arábii vyměřil jinému muži čtyři měsíce vězení, 140 ran bičem a pokutu dva tisíce rijálů (9 430 korun) za očerňování dvou mužů na internetu. Tvrdil o nich, že jsou promiskuitní a „střídají ženy“. To podle soudu poškodilo pověst mužů i jejich rodin.

Mezinárodní organizace ostře kritizují Saúdskou Arábii za její výklad šaríy a její způsob uplatňování trestů za kriminální činy.

Reklama

Výběr článků

Načítám