Hlavní obsah

Raketa v Egyptě zabila čtyři děti

Čtyři děti zahynuly a dalších pět lidí utrpělo zranění na severu Egypta v blízkosti hranice s palestinským Pásmem Gazy, když nedaleko jejich domovů dopadla raketa. Sdělili to v sobotu podle agentury Reuters bezpečnostní činitelé.

Foto: Lefteris Pitarakis, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Podle oficiálních egyptských médií vyšetřovatelé zatím nezjistili, odkud střela pocházela. Některé bezpečnostní zdroje ale tvrdí, že ji pravděpodobně vypálili islámští radikálové na Sinajském poloostrově.

K incidentu na severu Sinaje došlo v době, kdy probíhá izraelská vojenská ofenziva v Pásmu Gazy, které sousedí s Egyptem. Podle tří bezpečnostních zdrojů měl raketový útok za cíl vojenský areál nebo kontrolní stanoviště, nedopatřením ale dopadl do blízkosti domů civilistů.

Egypt se přitom již nějakou dobu potýká s povstáním islamistů ze Sinajského poloostrova. Násilí gradovalo od loňského července, kdy armáda svrhla bývalého prezidenta Muhammada Mursího, zvoleného za islamistické Muslimské bratrstvo. Radikálové na Sinaji od minulého roku zabili stovky lidí, hlavně policisty a vojáky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám