Hlavní obsah

Rabín postřelil problémového mladíka, aby ho napravil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Rychle, avšak v gangsterském duchu se rozhodl jeden izraelský rabín napravit jednoho věřícího ze svého stáda. Postřelil ho z jedoucího motocyklu, zranil a nechal ležet v krvi bez pomoci. Informoval o tom mluvčí jeruzalémské policie Šmulik ben Ruby, jehož citovala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Viník je zakladatelem náboženské školy pro bývalé delikventy. Sám má ale kriminální minulost, protože si v minulosti odpykal dvouletý trest za pokus o vraždu. Policie tvrdí, že stále udržuje kontakty s podsvětím.

Když vyšel z věznice, založil rabín s pomocí darů náboženskou školu. Mezi jejími žáky jsou bývalí zločinci nebo vězni odpykávající si trest v alternativním režimu.

Rabínovou obětí je třiadvacetiletý Elijahu Liberty, který má v trestním rejstříku ničení majetku, vydírání a loupež. S ředitelem školy se pohádal a rabín ho požádal, aby si sbalil své věci a školu opustil. Když pak Liberty přišel ke škole se dvěma kamarády, přiblížil se k nim motocykl se dvěma jezdci a jeden z nich začal po Libertym pálit. Když se dal na útěk, střelba pokračovala a oba jezdci pak nechali ležícího mladíka zasaženého do nohy ležet v kaluži krve.

Liberty incident původně nechtěl ohlásit policii, ale protože ztratil hodně krve, odvezli ho příbuzní do nemocnice v Haifě. Policie pak proti rabínovi získala dostatek důkazů, mezi nimiž je i pokus vyrovnat se s rodinou napadeného finančně. Poukázal na její bankovní konto 7000 dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám