Hlavní obsah

Při útoku na Sinaji zemřelo 12 egyptských vojáků, podezření padá na Islámský stát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira

Při pátečním útoku islámských radikálů na Sinajském poloostrově přišlo o život 12 členů egyptských bezpečnostních sil a dalších osm lidí bylo zraněno, uvedla s odvoláním na zdravotnické a bezpečnostní zdroje agentura Reuters. Z útoku jsou podezřelí bojovníci Islámského státu (IS).

Foto: Amr Abdallah Dalsh, Reuters

Egyptské bitevní vrtulníky Apache nad Sinajem

Článek

Radikálové zaútočili na kontrolním stanovišti asi 40 kilometrů od Bir al-Abdu. Podle egyptských zdrojů byli vyzbrojeni útočnými puškami i těžšími zbraněmi.

Televize Sky News Arabia uvedla, že komando zaútočilo na vojenskou základnu u Aríše, kam byli převezeni zranění. Podle tohoto zdroje jsou oběťmi vojáci.

Velká část řídce obydleného Sinaje je prohlášena za vojenskou zónu od lednového pumového útoku, při němž bylo zabito 30 vojáků. Na poloostrově působí islámští radikálové, proti nimž bojují vojáci i policisté, kteří jsou ale také nejčastějšími oběťmi útoků radikálů.

Útoky pokračují, i když vláda nedávno oznámila nové ekonomické projekty na zlepšení infrastruktury. Minulý týden v sobotu zemřelo pět uchazečů o práci u policie, které útočníci zabili v automobilu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám