Hlavní obsah

Přes hranici Gazy už teroristé nepronikají, tvrdí izraelská armáda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tel Aviv

Mluvčí izraelské armády Daniel Hagari uvedl, že během posledních 24 hodin nebyla hranice mezi Izraelem a Pásmem Gazy ani jednou narušena. Izraelské ozbrojené síly podle něj plně obnovily kontrolu nad pohraniční oblastí.

Foto: Profimedia.cz

Izraelská armáda patroluje hranici s Gazou

Článek

„Za poslední den se do Izraele přes plot nedostal jediný terorista,“ prohlásil na briefingu s novináři izraelský hlavní vojenský mluvčí Daniel Hagari.

Přibližně šedesát kilometrů dlouhou hranici oddělující Izrael a Pásmo Gazy narušili ozbrojenci Hamásu během sobotního koordinovaného útoku na Izrael na řadě míst. Podle mluvčího izraelské armády nyní specialisté narušené hraniční úseky zaminovávají.

Část hranice mezi Izraelem a Gazou tvoří sedm metrů vysoká zeď, v některých úsecích ji však lemuje pouze několikanásobný plot s ostnatým drátem. Některé úseky hranice jsou zabezpečeny i podzemní bariérou, která má zamezit budování podzemních tunelů. Všechny instalace na hranici postavil Stát Izrael.

Za normálních okolností je možné hranici mezi Izraelem a Pásmem Gazy překročit na jediném hraničním přechodu Erez / Bejt Hanún. Pro překročení je nutné zvláštní povolení.

Pásmo Gazy v noci čelilo bombardování ze vzduchu

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám