Hlavní obsah

Palestinští bojovníci se pokusili proniknout do Izraele tunelem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Izraelští vojáci ve čtvrtek před úsvitem odrazili pokus palestinských bojovníků o proniknutí do Izraele podzemním tunelem. Izraelci zaútočili letadlem, jakmile se skupina Palestinců z tunelu vynořila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Izraelský útok na tunelVideo: Reuters

 
Článek

„Byli po zuby ozbrojení,“ uvedl armádní mluvčí Peter Lerner a dodal, že když si 13 bojovníků uvědomilo, že byli spatřeni, obrátili se k návratu. Podle něj patřili k hnutí Hamás, které Pásmo Gazy ovládá, a armáda tak odvrátila chystaný teroristický útok.

Lerner doplnil, že tunel z Pásma Gazy vyúsťuje u kibucu Sufa.

Původní zprávy hovořily o jednom zabitém Palestinci.

Skupina se po odhalení rozhodla vrátit.

Také minulý týden odrazil Izrael snahu Palestinců o proniknutí na své území. Komando Hamásu se snažilo do Izraele proniknout od moře. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Komando Hamásu se vynořilo z moře na pláži Zikim

Na pomezí s Gazou platí od čtvrtečního rána příměří. I když ho podle izraelské strany Palestinci po necelých dvou hodinách porušili vypálením tří minometných granátů, bylo prodlouženo.

Ostřelování Izraele raketami palestinských radikálů a odvetné izraelské nálety v Gaze si v posledních dnech vyžádaly přes dvě stě mrtvých, z toho jednoho v Izraeli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám