Hlavní obsah

Palestinské ostřelování si vyžádalo první izraelskou oběť

Jeruzalém
Aktualizováno

Jeden Izraelec zemřel v úterý večer po palestinské palbě u přechodu Erez na hranici pásma Gazy. Stal se první izraelskou obětí více než týden trvajícího ostřelování palestinskými radikály.

Foto: Amir Cohen, Reuters

Izraelci z Erezu sledují nálety na pásmo Gazy

Článek

Podle listu Jerusalem Post je zabitým 38letý rabín, který se nabídl, že bude dobrovolně distribuovat jídlo izraelským vojákům. Zasáhla ho střepina z minometného granátu. Se zraněními byl převezen do nemocnice v Aškelonu, kde zemřel.

Rabín je první přímou obětí bojů, několik Izraelců ale dostalo srdeční mrtvici, když se rozezněly sirény nebo byly slyšet exploze, dodal web The Jewish Press.

Ve stejnou dobu, kdy byl ostřelován Erez, se rozezněly i sirény v Tel Avivu. Tam dvě antirakety sestřelily palestinské střely vypálené z Gazy. Další mířily na Ramat Gan i na okolí Ben Gurionova letiště a na jaderný reaktor v Dimuně.

Zatímco proti raketám s vypočitatelnou trajektorií letu je systém Železná kopule účinný, minometnou palbu likvidovat neumí.

Hamás v úterý odmítl příměří zprostředkované Egyptem. Izrael klid zbraní šest hodin dodržoval, když však čelil pokračující střelbě Palestinců, kteří vypálili pět desítek střel, zahájil odvetné údery. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám