Hlavní obsah

Netanjahu se podrobil zákroku, při němž mu byl voperován kardiostimulátor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu se v noci na neděli podrobil zákroku, při němž mu byl voperován kardiostimulátor. Informuje o tom server deníku Haarec, podle něhož byla operace úspěšná a třiasedmdesátiletý politik nemocnici opustí ještě v neděli.

Foto: Ronen Zvulun, Reuters

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Článek

„Před týdnem mi byl voperován monitorovací přístroj. Tento přístroj dnes (v sobotu) večer zapípal a řekl, že musím dostat kardiostimulátor a že je potřeba to udělat již dnes v noci,“ uvedl Netanjahu ve videoprohlášení, z něhož citovala agentura Reuters.

„Cítím se skvěle, ale musím poslouchat své lékaře.“

Také po zákroku v nemocnici Šeba u Tel Avivu se izraelský premiér podle své kanceláře cítí dobře. Jeho post během operace, kvůli níž bylo odloženo dnešní zasedání vlády, dočasně převzal ministr spravedlnosti Jariv Levin, s čímž předtím vyjádřili souhlas další členové kabinetu.

Netanjahu byl 15. července převezen do nemocnice poté, co se necítil dobře.

Podstoupil sérii vyšetření, včetně kardiovaskulárních, po nichž nemocnice oznámila, že byl dehydratovaný, ale jeho zdravotní stav je výborný. Lékaři mu však z důvodu „rutinního sledování“ dali srdeční monitor.

Některá izraelská média před týdnem informovala, že izraelský premiér doma omdlel, spadl a uhodil se do hlavy. Do nemocnice, v níž Netanjahu zůstal přes noc na pozorování, byl ale podle nich přivezen při vědomí.

Netanjahu je nejdéle sloužícím izraelským šéfem vlády. Během patnácti let byl premiérem několikrát a jeho současná krajně pravicová vláda nastoupila do úřadu loni v prosinci.

Loni v říjnu Netanjahu zkolaboval při modlitbě v jeruzalémské synagoze. Také tehdy byl převezen do nemocnice, kde mu lékaři provedli nezbytné testy. Jejich výsledky byly podle médií normální.

Netanjahu byl propuštěn z nemocnice

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám