Hlavní obsah

Netanjahu byl propuštěn z nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu byl v neděli propuštěn z nemocnice, kde strávil noc. V sobotu mu nebylo dobře a cítil mírnou závrať. Výsledky vyšetření byly normální a předseda vlády se cítí velmi dobře, sdělil jeho úřad. Nemocnici podle agentury AP opustil kolem poledne místního času.

Foto: Ronen Zvulun, Reuters

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Článek

Některá média uvedla, že 73letý Netanjahu v sobotu doma omdlel, spadl a uhodil se do hlavy, do nemocnice byl ale převezen při vědomí. Nemocnice v neděli po sérii vyšetření, včetně kardiovaskulárních, oznámila, že premiérův zdravotní stav je výborný.

Izraelský premiér strávil páteční den u Galilejského jezera, které je oblíbeným letoviskem na severu Izraele. Teploty přitom dosahovaly až 40 stupňů Celsia. Po sérii testů se ukázalo, že byl izraelský politik dehydratovaný.

Netanjahu následně v sobotu odpoledne zveřejnil videoprohlášení, na kterém se usmívá a říká, že „nebyl dobrý nápad“ být v pátek na sluníčku bez pokrývky hlavy a bez vody. Lékaři mu nařídili, aby zůstal kvůli dalšímu pozorování v nemocnici přes noc. Pravidelná schůze vlády, která se koná dnes, byla odložena na pondělí.

Netanjahu je nejdéle sloužícím izraelským vůdcem. Během patnácti let byl premiérem několikrát a jeho současná krajně pravicová vláda nastoupila do úřadu loni v prosinci.

Netanjahu skončil v nemocnici

Blízký a Střední východ

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám