Hlavní obsah

Mia v zajetí teroristů schovávala fenku Bellu, živila ji zbytky jídla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když 17letou Miu Leimbergovou z kibucu Nir Jicchak a její matku unesli teroristé Hamásu, rodina a přátelé se marně pokoušeli nalézt její fenku Bellu. „Nenechali jsme kámen na kameni,“ řekla listu Jedi’ot achronot její učitelka Orna. Jaké překvapení bylo, když na záběrech z propouštění rukojmích Mia svírala Bellu v náručí.

Mia v zajetí teroristů schovávala fenku Bellu, živila ji zbytky jídlaVideo: AP

 
Článek

„Dokonce jsme do kibucu poslali záchranáře,“ uvedla Orna, která si již měla možnost sednout si se svou žačkou a poslechnout si nevšední příběh o tom, jakou útěchou pro ni v zajetí malá fenka byla. Z vyprávění cituje Ynetnews.

Mia jí popsala okamžik, kdy se na ni před propuštěním jeden z únosců nevěřícně podíval a zeptal se: „Co je to?“ a ona vzdorovitě odpověděla: „Je moje!“ Bála se, že je po době společně strávené v zajetí oddělí.

Foto: AP

Mia v zajetí teroristů schovávala fenku Bellu, živila ji zbytky jídla

„Bella byla potichu, nikdy neštěkala a neupozorňovala na ně. Mia prozradila, že Bella byla jejím stálým zdrojem útěchy, vždy zůstávala nablízku a poskytovala tolik potřebné teplo objetí. Mia se s ní dělila o skrovné příděly jídla a rychle uklízela případný nepořádek, aby ji neodhalili,“ řekla dívčina učitelka.

Foto: Profimedia.cz

Mia a Gabriela Leimbergovy krátce po propuštění z Gazy

Hamás nepropustil všechny ženy držené jako rukojmí

Blízký a Střední východ

Mia se podle Orny zmínila i o tom, že se snad její a Bellin příběh jednou stane námětem filmu.

Také Tomer Baliti, ředitel střední umělecké školy, kterou Mia navštěvuje, vyjádřil svou radost a úlevu: „Všichni jsme neuvěřitelně nadšeni. Mia je moudrá a dobrosrdečná dívka, opravdová kamarádka. Její přátelé a spolužáci ji včera navštívili v nemocnici. Skutečnost, že s ní byl po celou dobu tohoto utrpení její pes, je pro nás všechny zdrojem útěchy. Věříme, že díky tomu, že měla psa po svém boku, byl její pobyt v zajetí o něco snesitelnější.“

Foto: Repro Ynetnews.com

Repro Ynetnews.com

Obnovení bojů v Pásmu Gazy zastavilo kamiony s pomocí

Blízký a Střední východ

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám