Hlavní obsah

Letecké záběry: Sever Turecka spláchly povodně, lidé uvízli na střeše benzinky

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ankara

Zatímco jih Turecka ještě bojuje s ničivými požáry, na severu země úřadují povodně. Kamery po nečekaně vydatném dešti zaznamenaly ve středu v provincii Kastamonu neobvyklé záběry. Ve městě Bozkurt povodně spláchly z ulic na jednu hromadu auta a trosky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Turecko bojuje se záplavami, voda odnášela autaVideo: Reuters

 
Článek

Ulice města vypadaly doslova jako po apokalypse. Několik lidí se zachránilo tím, že vylezli na střechu čerpací stanice, kde vyčkávali na pomoc.

Voda zatopila také vodní elektrárnu. Bozkurtem proudí řeka Ezine Stream, která ústí přímo do Černého moře.

Letecké záběry: Dvě turecké provincie se proměnily ve spáleniště

Blízký a Střední východ

Právě provincie v okolí Černého moře trpí kvůli špatnému počasí na povodně poslední týden nejvíce. Turecký list Hürriyet uvedl, že dosud na následky povodní zemřelo šest lidí, jeden člověk je pohřešován. Všechny oběti jsou právě z Kastamonu.

S evakuací lidí pomáhají zejména helikoptéry, připojil se i Turecký červený kříž. Ministerstvo vnitra varovalo obyvatele provincií Kastamonu, Bartin a Sinop, aby neopouštěli bezpečné zóny a vyhnuli se cestám poblíž povodňových oblastí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám